Ketchup foarte iute

de lia maria in Bulion, 25 Sep 2012 | 9479 vizualizari

 

Pentru ca noua in familie, ne place sa mancam ceva mai picant, am facut diverse retete de ketchup, dar pentru sotul meu, care mananca foarte picant, nici una dintre ele nu i-a ”gadilat” destul de tare papilele gustative si astfel am conceput aceasta reteta care in sfarsit  este pe gustul lui ! In cazul in care doriti sa preparati reteta, trebue musai sa va avertizez ca este o pasta extrem de iute/picanta !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogosari rosii
  • 800 g ardei chili
  • 800 g ceapa rosie
  • 100 g usturoi
  • 100 g sare
  • 200 g zahar
  • 200 ml otet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup foarte iute:

Spalam ardeii, gogosarii ii taiem in 6-8 bucati, depinde de marimea lor, le indepartam cotorul si semintele, iar la cei iuti le indepartam coditele si cu tot cu seminte si nervuri, ii taiem eventual in doua.

Curatam ceapa si usturoiul si le spalam. Toate acestea le maruntim in robot-ul de bucatarie( daca nu aveti le puteti trece prin masina de carne).

Punem intr-o cratita, pe foc,  otetul cu sarea si zaharul si amestecam pana se topesc. Adaugam legumele maruntite, omogenizam si lasam sa fiarba la foc mic una ora, amestec-and din cand in cand. Lasam putin la racit apoi trecem totul prin blender si obtinem o pasta densa dar care curge. Punem pasta dinnou la fiert pentru inca 15’ , dupa care ketchup-ul este gata. Il turnam in recipiente sterilizate pe care le punem la duns(in paturi) pana a doua zi. Etichetam, pozam si la  camara cu ele.

Ps: Daca nu aveti blender, puneti amestecul fiert (dupa cele 60’) direct in recipientele sterilizate, fara a mai fi nevoie de inca 15’ de fierbere, doar ca, sub aceasta forma nu-l mai puteti numi ketchup, ci mai degraba un sos foarte iute !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup foarte iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

26.09.2012, 21:40

Cred ca ar fi foarte pe gustul ardeleanului meu I-am facut si eu unu ketchup, dar nu chiar asa... ca doar vreau sa pap si eu!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:01

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:53

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup